Rubriky
23. kmen

23 – Expedice 8: Polsko

8. expedice kmene RS23
— hory jižního Polska

27. 3. – 1. 4. 2024

Sraz: ve středu 27. 3. v 19:45 na vlakovém nádraží
Návrat: v pondělí 1. 4. v 5:15 ráno na autobusovém nádraží

S sebou: kvalitní a TEPLÉ oblečení, pevné pohorky, teplý spacák a karimatka, skautský šátek, rukavice a čepice, návleky!, nesmeky!, vydatné jídlo na celou dobu (domluvte se případně ve skupinách, oheň nebude, proto rozmyslet vařiče, kdo bude chtít), druhou skladnou nádobu na vodu, plavky a lehký ručník, sluneční brýle, opalovací krém, pláštěnka, igelit pod karimatku, nůž, čelovka, KPZ, hygiena, karta pojištěnce a doklad (OP nebo pas), průkaz studenta (kdo má), zł-kapesné (pro případné možnosti si něco koupit)

Může se hodit / doporučuje se: čokolády / hroznové cukry / ionťáky na doplnění energie, vitamíny proti motání hlavy, hořčík, trekové hole, žďárák, náplasti, stažená offline mapa

→ Dbát na hmotnost a skladnost, čím lehčí batoh, tím lepší cesta, každý gram se počítá
→ Budeme chodit v kopcích a nejspíše ve sněhu, cesta může být náročná, tak ať to ujdeš a v rozumném tempu

! Každý si musí předem zajistit pojištění (zahrnující zásah horské služby), stejně tak mít platný doklad a průkaz pojištěnce – bez těchto věcí se nejede.

Cena: 3 200 Kč (naprostá většina jde na dopravu)

S největší pravděpodobností získáme na expedici finanční podporu formou dotace, ovšem až zpětně. Částka blízká tisíci se tedy později každému nejspíše vrátí.

— Trasu zvolíme podle podmínek tak, aby byla bezpečná a schůdná. Vybereme z těchto variant: Cesta dobrodruhů nebo Cesta zlatokopů